Gyakran ismételt kérdések

1. Milyen területre van szükségem a telepítéshez?
Az első és legfontosabb, hogy sík egyenletes felületre van szükség a telepítéshez, ami lehet beton, térkő vagy akár hengerelt zúzott kő felület is.

2. Mennyi helyre van szükségem a telepítéshez?
A filagóriák három féle méretben készülnek. A hatszögletűek 3,2m, 3,9m, és 5m átmérőjűek, a négyszögletes filagóriák 3mx3m, 4mx3m, 4mx4m méretben kaphatóak. Általánosságban elmondható, hogy legalább ilyen méretű sík szilárd felületre van szükség a telepítéshez. De nagyon fontos a körbejárhatóság lehetősége a telepítés és a használat közben is.

3. Mit jelent az hogy műszárított?
A fűrészelt alapanyagok válogatás után egy szárítóba kerülnek, ahol 60-70C°-os hőkezelésnek vetik alá őket, hogy a gombák és egyéb kártevők elpusztuljanak illetve olyan szárazsági fokot érjen el a fa, hogy utána már ne legyen hajlamos a vetemedésre.

4. Mikor kell átfestenem a filagóriát?
A telepítés utáni évben át kell festeni a filagóriát, amit utána 2-3 évente érdemes megismételni.

5. Milyen festéket használhatok?
A festéshez vízbázisú vékony lazúrt kell használni, mi a Milesi vékonylazúrt javasoljuk.

6. Össze tudom-e építeni én is a filagóriát?
A filagória elemekre előre gyártva kerül szállításra, amelyek esetenként több száz kilósak is lehetnek ezért szükséges hozzá a megfelelő szaktudás, hogy biztonságosan történjen az összeépítés.

7. Mikor kapom meg a filagóriámat?
A szállítási határidő a rendeléstől számítva általában 4-6 hét, ettől csak rendkívüli esetben térünk el.

8. Hogyan történik a fizetés?
Megrendelés után egy díjbekérő számlát küldünk, amely a megrendelés 50%-ról szól, ezt átutalva lép életbe a megrendelés. A fennmaradó 50%-ot a telepítés előtt szintén átutalással, vagy a telepítés helyén készpénzben lehet kiegyenlíteni.

9. Mennyi a szállítási költség?
A szállítási költségeket az ÁSZF. tartalmazza, ahol megyékre lebontva tételesen fel vannak sorolva a szállítási költségek.

10. Én is elszállíthatom-e a filagóriámat?
Igen erre is van lehetőség, de akkor a szerelést is a vevőnek kell megoldania, mivel a szállítás és az összeszerelés csak együtt kérhető.

11. Bebútorozva kapom-e a filagóriámat?
A hatszögletű filagóriának tartozéka az asztal és a lócák, négyszögletűek viszont nem.

12. Ha kérdésem van, kihez fordulhatok?
A weboldalon található elérhetőségek bármelyikén szívesen segítünk, ha kérdése van vagy segítségre van szüksége a döntésben.

13. Mi van akkor, ha nem tudok dönteni?
Ilyenkor sem szabad kétségbe esni. Javaslom, hogy töltse le az oldalon található tanulmányunkat, amelyből hasznos információkhoz juthat, mind a kiválasztással mind a telepítéssel kapcsolatban.